دکتر سارا بلنتاین معتقد است جای دادن آب استخوان در رژیم غذایی از دو جهت برای سلامت ضروری می باشد:
- آب استخوان سرشار از ویتامین ها، مواد مغذی، معدنی و آنتی اکسیدانهاست (بخصوص کلسیم، منیزیوم، و فسفر).
- آب استخوان حاوی دو آمینو اسید ویژه بنام های پرولین و گلایسین می باشد.
گلایسین و پرولین در بافتهای پیوندی بدن (مثل قسمت های غضروفی، ماهیچه ها،عروق،) وجود دارد.
این دو اسید آمینه به بهبود زخم ها، آسیب های می به عروق و سایر بافت های بدن که در اثر التهاب ایجاد شده کمک میکند.
گلایسین
"گلایسین"، از فعال شدن سلولهای تورم زای سیستم ایمنی در بدن جلوگیری میکند.
بنابراین، اگر بدن شما دچار نوعی عفونت یا التهاب شده، به بیماری خودایمنی مبتلا هستید، یا تعادل باکتریهای روده ی کوچکتان بهم ریخته، گنجاندن میزان قابل توجهی از این اسید آمینه در برنامه غذایی ضروری است.
به علاوه، وجود گلایسین در بدن، برای سنتز دی ان ای، آر ان ای، و بسیاری از پروتئینها لازم است. به همین سبب است که گلایسین در سلامت سیستم گوارش، عملکرد درست سیستم عصبی، و درمان زخم نقش بسزایی دارد.
گلایسین، با تنظیم سنتز پروتئین ها، نمک های صفراوی، و کمک به ترشح شیره ی گوارشی در بهبود عملکرد گوارش بدن نقش اساسی دارد.
همچنین، گلایسین، به پاکسازی بدن ما از سموم کمک میکند چرا که برای تولید آنتی اکسیدان بسیار قوی "گلوتاتیون" در بدن ضروری است. (در مورد اثرات ویژه ی این آنتی اکسیدان در مطلبی جداگانه کاملا توضیح داده میشود.)
جالب است بدانید که این اسید آمینه واکنش های متابولیسمی که توسط آنها گلوکز از پروتئین در کبد ساخته می شود را کنترل میکند.
گلایسین، با افزایش میزان کراتین و کنترل ذخیره ی هورمون رشد انسانی از هیپوفیز باعث ترمیم و رشد ماهیچه های بدن می شود.
وجود گلایسین برای عملکرد درست سیستم عصبی مرکزی ضروری است، این اسید آمینه جلوی فعالیت گیرنده های عصبی تحریکی را میگیرد و سبب آرامش میگردد.
به علاوه، گلایسین در بدن به گیرنده های عصبی "سرین" تبدیل میشود که این باعث هوشیاری ذهنی، افزایش حافظه، بهتر شدن خلق و خو، و کاهش استرس میشود.
پرولین
اسید آمینه ی پرولین برای تصلب شرائین بسیار مفید است. به دیواره های عروق خونی کمک میکند که کلسترول جمع شده در عروق را به جریان خون ترشح کنند و جلوی بسته شدن احتمالی عروق قلب را گرفته و تا حد زیادی از سکته ی قلبی جلوگیری میکند.
به علاوه پرولین به بدن کمک میکند تا پروتئینهای لازم برای ساخت سلولهای ماهیچه ای سالم و جدید را به اسید آمینه های کوچکتر تبدیل کند.
مواد مغذی موجود در آب استخوان
مواد معدنی: کلسیم، مس، آهن، منیزیوم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سدیم، زینک
آمینو اسیدها: آسپارتیک اسید، ترئونین، سرین، گلوتامیک اسید، پرولین، گلایسین، آلانین،والین، ایزولوسین، لوسین، تیروزین، فنیل آلانین، لیزین، هیستیدین، آرژنین
میزان مواد مغذی در آب استخوان بسته به نوع استخوانهای مصرفی، مدت زمان پخت، میزان نرم شدن ساختار استخوانها پس از پخت، و نوع سبزیجات افزوده شده به آن متغیر می باشد.
منابع منتخب:
https://www.thepaleomom.com/wiki/chicken-broth/
https://www.thepaleomom.com/why-broth-is-awesome/
درباره این سایت